Morning Glory
Et forsøk på å fange det naturlige lys.
Bildet inngår i albumet Monica - Min gode vennine som kan brukes til alt :-)
Utstyr
  • FujiFilm S7000
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetReflektorplate
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger613
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_109439} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Et fint hverdagsmotiv. Morgenlyset som stråler inn vinduet gjør bildet, og sammen med de ''opprullede'' hårlokkene utgjør det godt samsvar med tittelen. Ser faktisk ganske ''ikke-oppstilt'' ut synes jeg; og det er en styrke ved bildet.
Katja R.

Stilig bilde! Hverdagens hårrull helvete som man klorer seg ut av?:-)
Jeg syns det er bra lys selv om det er litt utbrent i vinduet og bakerste rull stjeler oppmerksomhet - eller kanskje leder oppmerksomhet til hele hodet?? Hadde det vært lurt å kuttet litt på høyre kanten for å få bort vindussprossen?Ellers fin komposisjon, modellposering og mojo :-)
katja
Anniken S.

Takk for raske tilbakemeldinger.
Tommy: ja, det må man være fornøyd med når en setting ikke ser for oppstilt ut :-)
Katja: Det blir nok slike småpartier med utbrenthet når man bruker en så sterk lyskilde som solen. Uten sprossen til høyre vil det virke for utbrent, den redder nok litt av det oppslukte lyset. Vi får fortsette og øve oss på lyset.
Odd Eirik S.

Er ikke helt enig med Tommy angående ''ikke-oppstilt''. Tror ikke du finner en voksen kvinne i huset som legger fingrene på vindusglasset såfremt hun ikke er svært glad i å pusse vinduer eller at mannen i huset gjør det. Det blir fettflekker på vinduet og her i huset så får jeg høre meg i lange tider etterpå.

Fra spøk til alvor.
Bildet ser veldig naturlig ut (med unntak av fingrene på glasset, hehe).
Lyset er flott. Morgenlyset er jo noe for seg selv. Fin glød i huden. Ingen tvil om at rullene gjør mye av bildet her. Likte også utsnittet. En liten ting plager meg bittelitt. Jeg ser bare det hvite i øyet. Skulle så gjerne ha sett litt av pupillen. Men mulig det hadde sett rart ut, vet sannelig ikke.

Supertøft bilde som minner meg om min mor i barndommen. Hun hadde stadig slike ruller i håret. I dag trodde jeg dette var byttet ut med hårføner og krølltang.

mvh
Odd Eirik
Odd Arild E.

Egentlig kommer jeg frem til at dette er et kjempebilde.Kan tenke meg at dette er et bilde som gir en del til mange. Fint lys fra vinduet ( på grensen til å brenne ut for mange detaljer, men holder seg innenfor)
Odd A
Sidsel A.

Synes du har lykkes veldig bra med fargetoner og lys her. Skulle gjerne sett modellen uten hårrullene i det lyset og kanskje vendt litt mer mot oss. Men du får frem en ''privat'' liten morgenstund vi kan kjenne oss igjen i - med eller uten hårruller.
mvh Sidsel
Bjørn H.

Liker hårsveisen ALLER ALLER BEST ... DEN ER DIGG :)

Eller er bildet flott, og jeg liker godt modellens plassering ved vinduet ...

Denne armen er kaaaaanskje litt rar, men slett ikke sikker...

Kanskje hun kunne lent seg på den og tittet naturlig ut, eller, .... på vei til å ta opp eller lukke vinduet... jajaja.... veit ikke jeg ...

LIKER DET ....

Bjørn ;¤
Kjetil S.

Hei Anniken.

Er passe målløs over at det finnes sååå store hårruller. Skulle likt å se resultatet av de rullene der. Men nå skal det vel mye til for å ødelegge et så vakkert ansikt. Ser forøvrig et potensiale i rullene til å oppbevare fluesnøre på når en ikke bruker det*s*
Bildet: Solen gir et skarp lys som er vanskelig å balansere mot et motiv. Her kan det jo nesten se ut som om hun var riktig heldig med morgenbønnen og har fått et tegn fra oven.
Syns uttrykket og kroppsspråket hennes er veldig bra og det ser ja..litt glory nesten litt ''religiøst'' ut. Det er iallefall følelsen jeg sitter igjen med.

Ha en fin kveld.

K:-)




Venche J.

TØFT og endatil HÆRLIG. ;)
Når man kommer sent er alle de andre kommentarene oppbrukt.

Wenche.
Rune S.

Enig med Wenche, lite vits i å tygge opp igjen det samme som andre skriver. Flott og stilig bilde!

Får meg til å tenke på min snille mor, der jeg som liten tass fulgte med på når hun satte opp håret med hårruller. Seansen ble avsluttet med en voldsom sprut av hårlakk som fikk øynene til å renne. Jeg vet ikke om hun fortsatt driver med dette, skal jamme spørre henne neste gang vi snakkes :-)

mvh Rune S.
Inger-Lise S.

Et fint og naturlig bilde.Avslappet og ''ekte''. Meget bra lys:)

Mvh Inger-Lise
Anniken S.

Hei og takk for flere gode kommentarer.
OES, joda vi kvinner får litt spader av alle fingeravtrykkene som evt. måtte dukke opp ved berøring...du har så rett så rett...., men det kommer til et punkt med små barn hvor man egentlig gir opp denne beskjeftigheten for så å ta den opp igjen når barna blir store :-)
Morsomt at dere finner nostalgien i bilde og ja, jeg husker også mor med disse store rullene spradende og hastende rundt i huset. Det er et godt minne, nesten så man kan kjenne igjen lukten av ''hjemme''....
Tore U.

Kult. Det eneste jeg kanskje savner, siden jeg synes hårruller er noe av det sprøeste kvinner pakker på seg, er at du skulle hatt med mer av dem.

mvh
Tore
Odd Tore S.

Hie!
Det så vondt ut, hårrullene altså. Må være rene torturredskapen for de som har de på, og, etter det jeg husker, var det ingen fornøyelse å kose slike damepinnsvin heller.
Sannsynligvis får jeg gale assosiasjoner denne gangen også, dame som plukker på og ser lengtende ut av en vindu med sprosser og uklart glass: Lengter hun ut? Er hun fanget?
Ellers synes jeg at ansikt og hals ble veldig diffust og bra belyst. Med slikt lys skulle du ligge godt an til å ta flatterende eldreportretter også.
Interessant bilde.
Odd Tor
Helene B.

Fin stemning! Jeg ville antakelig kuttet bort den vertikale sprossen (eller hva det nå heter), også tror jeg at hodetfassongen ville kommet bedre frem uten den gardina i bakgrunn. Men på en annen måte er det jo bra at ikke alle bilder ser så typisk oppstillt ut så....

Helene :)
Kristoffer L.

Flott, dagligdags morgenstemning her, med fin lysfangst.

Hårrullene er helt absurd store, hehe....

Kanskje forstyrrer den lille fliken av gardin over pannen litt, men ikke nok til å ødelegge bildet for meg.

Alt i alt synes jeg du har laget et morsomt og stemningsfullt bilde.

- Kristoffer
André M.

Fingre på vinduet... Breaking out!! (??) ;-))

Joda, småmorsomt dette, og fin stemning. Enig vedr. hjemlige sanseinntrykk i barndommen: Duften av leggevann, småbrent lukt av hårtørkeren som liknet en astronauthjelm (hvor jeg forøvrig søkte tilflukt av og til og trodde jeg var en månefarer) + aromaen av nystekt brød som bredte seg i huset. Vekker morsfølelser, dette ja :-)

Så til bildet: Funker fint med positur, og hårruller (+ fine farger). Enig i at tunnellsynet gjennom hårrullen oppe til venstre forsyrrer litt. Men ikke mye. Liker dette.
Lars-Anders M.

Det har du lykkets med. Strålende bra bilde. Ok.
Rune L.

Fungerer som bare det. Naturlig, og mye, lys. På utsiden av vinduet er detaljene utbrent, uten at det gjør noe her. Hånda har du passet på har du heldigvis unngått og få druktnet i lys.

Hårrullene, i tillegg lyset på utsiden, sier noe om tid på døgnet ihvertfall. Så tittelen passer utmerket.

Selve personen er godt plassert og dekker venstre kant hjørnet til hjørnet. Kan strekke en diagonal fra øyet, via pekefingeren, opp til krysset i vinduet og nesten oppe til høyre hjørnet. Meget god fargetone har du fått frem. Synes det er mye morgenstemning i dette. Meget bra.

Mvh
Rune
Tone B.

Du har fått mye ros her og for bildet ditt og det er vel fortjent. De fleste kommentarene er oppbrukt så jeg nøyer meg med å tilføye at jeg likte dette bilder fra hverdagen svært så godt!

mvh Tone
Jonny E.

Hei hei Anniken

Lyset har du helt klart fanga på en god måte,
eg liker blikket mot handa, fint og litt drømmende uttrykk.

Ha en god kveld

. JonnyE
Rune S.

Hehe, må bare innom for å si at min mor fortsatt driver med dette! Hun er på besøk hos meg nå, og jeg fikk en god latter da jeg så hårrullene igjen :-)

Rune
Fred S.

Morning Glory, what`s the story ..., er ikke det Oasis ? Mye ''story'' her, imidlertid, dessuten liker jeg profilen din, selv med hårruller, og intenting slår mykt morgenlys gjennom vinduet som lyskilde. Om det er lyset du prøver å fange, eller om du vinker farvel til ''the milkman'' er ikke godt å si.

vh fred
Steinulf L.

Fint lys, masse humor her. Hushjelpen fikser flekkene på vinduet....
Uhøytidelig og fint bilde.
Anniken S.

Hei og takk for flere fine tilbakemeldinger.
Faktisk så liker jeg bilde bare mer og mer selv.
Finner en deilig og rolig stemning over det hele.
Rune, det er klart modern fremdeles bruker disse rullene. Hvordan skulle hun ha klart seg uten? :-)
Fred, det er egentlig postmannen som har vært på besøk ;-)
Avsluttet .

Det meste er vist sagt!. Som flere nævner, mest mændene, er der et eller andet humoristisk ved dette foto - kan ikke lade være med at le. Det naturlige lys er så smukt, og vanskeligt at arbejde med, men det synes jeg du har klaret flot.

;o)

Flemming
Bjørn H.

Hei,artig bilde:)for meg virker det som hun venter noen og er sent ute...
Bra fanget,fint lys.
Bjørn
Per Harald O.

Dette liker jeg!
Avsluttet .

Flott bilde, ser helt naturlig og fint ut. Fin stemning, fint lys.

Hedda:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu