Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger915
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_155154} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Jarl L. B.
Vann-refleksjoner er ofte flotte motiv. Liker dette godt, men hadde kanskje gjort seg enda bedre uten skoene - da hadde det blitt litt mer mystisk..
Jan O Ø.
Hei. Nei skoene må være med. I tillegg til å ''bekrefte'' speilbildet kommer de inn som et fremmed-element i tillegg til speilbildet. Dette liker jeg veldig godt. Vinduene er også veldig fint plassert. Hvis jeg skal trekke frem noe negativt må det være at bildet burde vært beskjært i venstr kant slik at asfalten i nedre venstre hjørnet hadde blitt borte. Dette går kanskje på bekostning av vinduet. I det store og det hele: en bra jobb.
Mvh Jan O.
Jan Frode A.
Skoene må være med ja. De står der som et fokuspunkt i bildet, samtidig som de bidrar til å lede blikket nedover speilingen. Sånn sett et flott element i motivet.
Jeg liker fargene i dammen, sammen med inntrykket av struktur som tilfører noe ekstra til speilingen.
I motsetning til kommentaren før min, tror jeg heller jeg ville sett bittelittegranne mere av venstresida med tanke på runding langs vannkanten.

Summa sumarum: Dette faller absolutt i smak hos meg. Spennende!

mvh Jan Frode
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble veldig bra! Du får frem et veldig sterkt uttrykk i komposisjonen med speilingen som antyder hovedmotivet som egentlig ikke er med i bildet. Teknisk bra!

Torbjørn
Arne S.
Svært bra! Liker blåtonene i vindu og sko!
Dag J.
Vakkert og ganske kreativt dette, uten å kalle fram de helt store fyndordene. Teknisk er det meget velgjort.
Øyvind A.
Jeg liker dette godt. Fin ide og glimrende gjennomført.
Ø.
Heidi Anita R.
Liker bildet fordi: Det er et bilde som kan fortelle mang en historie. Skoene, påkledningen og fargene både på mennesket og huset er elementer som er vanskelig og tidsfeste. Dette er derfor et bilde som ''holder seg''. Det er bra.

Liker veldig godt utsnittet også. Skoa skal være med og intet skal forandres, spør du meg!

:=)
S. N.
Skoene gir en fin dybdefølelse,
fargetonene er passe melankolske,
og komposisjonen sitter.
Liker plankestripene og gjentagende linjer i bein og vinduer.
Bra.

Silje
John H.
Teknisk meget bra. Men det plager meg litt at jeg undres over hvem skoene tilhører. En antydning av et ansikt hadde vært greit.
Arnstein P. F.
Orginalt bidrag - liker tanken på å få sett dette bildet uten støvlettene! Synes at de tar litt mya av oppmerksomheten i bildet. Uansett et godt bilde.
Mvh Arnstein
Ronnie S.
Opp-ned uten støvletter. :-)
Johan K.
Knallbra dette. Teknisk 100%, og tonene er meget fine her. Vinduet til høyre skaper balanse i bildet.
I Motsetning til J. Hilt, liker jeg godt at her ikke er noen antydning til noe ansikt. Synes det gir bildet en spenning. Skoene må hvertfall ikke kuttes :)

Likte dette godt

Johan
Hans Jacob H.
Takk for interessante kommentarer alle sammen!
Her er meningene delte både når det gjelder sko, ansikt og venstrekant. Jeg synes det er viktig å ha med et vesentlig blikkfang på ''rettsia'', derfor mener jeg skoene bør være der. Likeledes er ansiktet/hodet bevisst borte i skyggen av hustaket for å gi bildet mer spenning. Når det gjelder venstrekanten skulle jeg gjerne hatt en halv cm. til, for å unngå kutting av vannbuen. Men det var dessverre ikke mer å gå på der. Den lille asfaltfliken i hjørnet beholdt jeg for å synliggjøre at skyggen nederst er i speilbildet.
Avsluttet .
Jeg har ikke noe interessant å komme med, men synes bildet er meget bra. Teknisk meget bra selvfølgelig, men det er komposisjonen som er glimrende.

MvhJRH
Odd Tore S.
Spennende, velkomponert, fine toner.
Jeg lar meg irritere av de skarpe støvlene og at hodet forsvinner i mørket, det engasjerer og gjør bildet mer interessant enn om de hadde vært med.
Buen i venstre side burde vært fullstendig eller helt fjernet, men uten kloning ville litt av vinduet forsvunnet også ved sistnevnte alternativ, så derfor faller det bort. Men jeg trenger ikke asfaltfliken for å se at dette er et speilbilde.
Odd Tore
Fred S.
En speiling som fungerer og gir , om ikke mening så i alle fall assosiasjoner: Det er noe resignert over skikkelsen i pytten, og av en eller annen grunn tenkte jeg med en gang på en Vesaas-figur, guttungen Per i ''Det store spelet'', med lengsler og utferdstrang, men som av faren blir fortalt at ''på Bufast skal du vera all din dag'' . Huset i bakgrunnen, grått og ''truende'', forsterker Vesaas-følelsen.

vh fred
Hans Jacob H.
Takk til dere 3 siste også.
Spesielt hyggelig at bildet kan vekke følelser og assosiasjoner!
Kristoffer L.
Dette er et fint motiv, som du har gjengitt på en ukunstlet og ærlig måte.

Når bildet står den veien det står, tror jeg det er nødvendig at støvlene er med som ''anker'' i bildet. Tar en dem vekk, lar bildet seg snu opp ned, og åpner andre dimensjoner. Vel, uten støvlene tror jeg bildet snus opp ned. Dette ville ikke være meg i mot - jeg synes at mysteriet i bildet da åpner seg på en annen måte.

Slik det er presentert her, er bildet absolutt kurant, men ikke så spesielt.

Snudd opp ned, og uten støvlene, åpner det seg et avsindig blikk inn i noe drømmeaktig, ukjent...

- Kristoffer
Asbjørn M.
Liker godt ''kornstruktur- effekten'' som du får her i vann/asfalt.
Velger selv bildet slik de er, med skoa, for å beholde den melakolske
stemningen som er her.
Den spesielle blåfargen i vindu og sko er med på å understreke det.
Likte dette.

mvh Asbjørn
Hans Jacob H.
Takk for nye kommentarer, Kristoffer og Asbjørn!

Kristoffer: Dine tanker om bildet er veldig interessante og jeg er enig at det vil skape en ny ''dimensjon'' snudd opp ned, som også andre her har vært inne på. Har allerede prøvd å lage en ny versjon uten støvler, men jeg er en kløne til å klone, så jeg tar det heller med til et nytt prosjekt, garantert!
Takk for et utfordrende og godt begrunnet innspill!
Kristoffer L.
HJ: Takk for det! Bare en liten presisering: heller ikke jeg ville gitt meg inn på noen bortkloning her. Min tanke var snarere å beskjære bildet (etter vertikal flipp) akkurat i overkant av støvlene, dvs. et par cm nedenfra. ;-)

Ketil K.
Her synes jeg kanskje speilingen som sådanhar fått overtaket, mens det visuelle bildeinnholdet ikke er blitt spesielt interessant.

For å få opp det visuelle trøkket ville jeg for det første snudd bildet. Om skoene skal med eller ikke spiller i og for seg ikke så stor rolle. Men i bildeinnholdet er det en del å gå på her. Jeg har benyttet samme teknikk i bilde nr. 33410 og samtidig økt kontrasten kraftig, nettopp for å utnytte det visuelle best mulig, og selv om jeg ikke helt vet om det vil passe for dette bildet.
Inger-Lise S.
Dette bildet fengsler.. Er ikke helt sikker på hvorfor, men jeg syns Fred er inne på tanker som gir mening til følelsen dette bildet gir meg. Jeg har studert det lenge. Liker det godt. Støvlene må helt klart være med. Visuelt betyr det også noe at blåfargen går igjen i vinduene.
Jeg har sneket mye rundt sølepytter i det siste, men ikke vært i nærheten av denne ideen:-) Meget bra!

Inger-Lise
Linda L.
Spennende og kreativt utført. Liker også kornstrukturen og fargene godt. Veldig bra!
Kristel S.
Jeg har ikke vært inne og tittet hos deg før, men så deg nå på forsiden, som ukens fotograf. Gratulerer med det, og det ser jeg er vel fortjent! Synes du har mye spennende, og som jeg så Lars-Anders Mosskull skrev til deg på ditt siste bilde - du har en ganske ren stil.
Dette bildet husker jeg godt at jeg festet meg ved da det ble lagt ut (har det også bokmerket!), desverre får en ikke skrevet kommentar til alle en stopper opp ved.
Jeg likte spesielt godt HVA du hadde fått med innenfor billedflaten, og hva du IKKE har med. Videre komposisjonen - synes den var utrolig flott - og så strukturen i dammen, asfalten som gir et fint korn-preg til dette ''mystiske'' speilbildet.
Mvh Kristel.
Hans Jacob H.
Takk for det Kristel, hyggelig å høre!
Takk til dere siste også for kommentarer.
Carl Martin N.
stilig! men er litt enig med de som mener det kanskje hadde vært bedre uten skoene..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu