Pinhole gruppa - Studentenes Fotoklubb
Roy og Torbjørn ifra styret i SFK har den siste tiden hatt litt ''lekestue'' med pinhole camerar. Et pinhole camera er en boks som er lystett.. Med film inni og et lite knappenåls null som fungerer som ''linse''.. Er hullet lite nok kan du fort ende opp med blender oppe i 150++ dvs ALT BLIR SKARPT ! :-)

På akkurat dette bildet kom en fyr borti kameraet slik at det ble en endring på vinkelen.. derfor ''flyter'' tangentene utover..

Er du intressert i å leke med oss? Meld deg inni klubben og send oss en mail <a href=''mailto:pinhole@fotoklubben.no''>pinhole@fotoklubben.no</a> :-)

Dette er da noe av det lille jeg har fått laga noe ordentlig kopi av.. Normalt bruker vi 4x5 tommers negativ ark.. Men på dette bildet har vi eksponert en Delta 3200 120 film.. Bildet er egentlig 2,5x lengre.. Men jeg har ikke fått lappa det pent nok sammen til å legge ut her enda.. Vi klistrer negativet i en rund boks og får et sinnsykt fett panarama bilde..

Fotografer: Torbjørn Laundal og Roy Sigurd Karlsbakk / Studentenes Fotoklubb
Bildet inngår i albumet Pinhole ''Lekestue'' - Roy og Torbjørn ifra SFK leker med merklige bokser og rør. Mer info? pinhole@fotoklubben.no
Utstyr
  • Kodak D76 kjemiboks fora med gaffateip
  • Knappenålshull
  • Blender-
  • FilmtypeIlford Delta 3200
  • Nei
  • AnnetLukkertid var et sted imellom 30 minutter og en time.. OBS! Ilford er et helvete på repripositetstall (det som skjer med filmen når du eksponerer over lang tid.. dvs du må kompansere for et tap.. hos Ilford er dette umennesklig stort!)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger440
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23215} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Carsten A.

Artig eksperiment. Ellers er nok slik at omtrent all film mister følsomhet mv. ved lange eksponeringer. Ugreit å ta hensyn til, ettersom virkningen ikke er lineær. Her har lukkertiden vært fra 30-60 minutter. For å si det slik: Om en har eksponert i en time, er effekten av de siste 30 minuttene ikke stor!
MVH CA
Torbjørn L.

Ja det er ikke å leke med (reprositet) .. men vi har faktisk regnet ut flere formler som igjen er satt inn i et regneark.. Der kan du Legge inn avtand ifra hull til film og hulldiameter.. Så får du ut blender, lukkertid iforhold til film (reprositet er iberegnet for hver film type (finnes generelle formler som f.eks ilford regner alle sine diagrammer utifra)) anbefalt hullstørrelse og mye annet.. Jeg er mer den kreative biten i dette prosjeket.. Imens Roy tenker ut det tekniske.. F.eks min ide med panarama bilder (runde bokser, kle dem på langs) :-)

Hvis ønskelig kan vi sikkert legge ut dette regnearket på nett.. veldig enkelt å bruke hvis man har grunnleggende gode kunnskaper innenfor foto.


mvh

Torbjørn
Ketil J.

jeg syns dette høres spennende ut. hva med å legge ut en slags ''bruksanvisning'' på nettet? send meg gjerne adressa hvis noe sånt blir gjort.
-ketil-
Torbjørn L.

Hei!

Roy har samlet en del info om dette på
sine hjemmesider;

http://www.karlsbakk.net/foto/

Og igjen noe som er veldig viktig er å tenke på alt man taper når en eksponerer over ett sekund med pinhole. Vi kan jo prøve å få lagt ut det regnearket som regner ut alt dette for deg. :-)

mvh

Torbjørn
lars morgan k.

Dette så skikkelig artig ut, bildet deres er stilig, et godt eksempel på at gode fotografer tar gode bilder, uansett kamera.

vennlig hilsen
Lars Morgan
Carl Martin N.

stilig. litt grøsseraktig. får ''the others'' assosiasjoner
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu