Bokkafeen / Chateau Neuf i Pinhole - Bak bardisken
Forøvrig mye likt som på <img src=''/img/arrow_link.gif'' border=''0''><a href=''/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=33124'' target=''_blank''>bilde nr. 33124</a>.. Eneste forskjellen er at vi plasserte boksen vår bak bardisken.

Ja, negativet var ikke rektangulært.. Teste ut litt effeker ved å kutte det på skrå :-D

Generelt om prosjektet se <img src=''/img/arrow_link.gif'' border=''0''><a href=''/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=33123'' target=''_blank''>bilde nr. 33123</a>

Fotografer: Torbjørn Laundal og Roy Sigurd Karlsbakk / Studentenes Fotoklubb
Bildet inngår i albumet Pinhole ''Lekestue'' - Roy og Torbjørn ifra SFK leker med merklige bokser og rør. Mer info? pinhole@fotoklubben.no
Utstyr
  • Kodak D76 kjemiboks fora med gaffateip
  • Knappenålshull
  • Blender-
  • FilmtypeIlford Delta 3200
  • Nei
  • AnnetSer du godt etter kan du kanskje se oss? hehe.. neppe.. Men vi satt foran der å drakk og koste oss imens bildet ble eksponert.. Det tok like under en time.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger375
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_23217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Erlend K.

Artig prosjekt, og jeg kan så vidt skimte et ''spøkelse'' til venstre.

Har tenkt å prøve dette selv, men ikke kommet så langt ennå. Jeg tar gjerne imot nybegynnertips om dere har noe !

Erlend
Eirik B.

Jeg fikk et tips hos en fotodottnoer - jeg burde kjøpe små metallplater med ''ferdige hull''. Gå på http://www.pinholeresource.com/ der finner du disse skivene (12 eller 16 i pakken) med laserdrillede hull i forskjellige diametre. Bildene mine ble skarpere.
Du finner en masse tips på disse sidene.

Eirik
Torbjørn L.

Det er ganske kult! Det vi tenkte vi skulle satse på var å få låne utstyr på Fysikk (UiO) til å kunne måle nøyaktig hullstørrelse.. For det er klart det blir en del ''svinn'' der.. Vanskelig å anslå :-)

Men takk for tipset!

mvh

Torbjørn
Trond S.

hvis jeg tar den plastikksaken som skal beskytte speilet og ting inni huset når objektiv ikke er montert, og lager et lite hull i, vil det funke? noen ideer?
Torbjørn L.

Ja det skal i teorien fungere! Eneste er jo muligens at mange av disse ''cappene'' er i klar plastikk.. dvs ikke lystett nok.. Men du vil finne mer info om dette på www.pinhole.com f.eks :-)

mvh

Torbjørn
Erlend K.

Jeg har selv kjøpt disse ''metallhullene'', og har en beskyttelseshette - slik som TAS beskriver. Har tenkt denne tanken selv, da det ser ut som om speilreflekshuset gir muligheter for mange eksponeringer.

Er det noen ''feller'' å gå i her ?

Erlend
Trond S.

hvis SLR'en bruker strøm på bulb. jeg har tenkte på det, noen kameraer gjør det... noen som vet hvor mye strøm EOS 1n-hs bruker, dvs ca hvor mange timer kan det holde lukkeren åpen?
Torbjørn L.

Jeg vet ikke med sikkerhet hvor mye strøm eksakt kameratypene bruker.. Men man kan jo eliminere en del av problemene ved å bruker høyhastighetsfilm innendørs og sånn generelt holde på under gode forhold.. For f.eks ute når sola står oppe så trenger man ikke lange tiden for å eksponere et bilde. Vi hadde et vi tok for litt siden.. tror det ble eksponert på ca 5 sekunder bare.

Fordelen med å ta det via SLR er jo at det blir mye billigere.. dvs man kan teste mye mer.. Typisk så betaler du som medlem i fotoklubben 39kr for en tmax 3200 (36 bilder).. og til sammenligning koster ett blad av Kodak 4x5 tommers ark-negativ ca 9-10 kr..

Men ideen med SLR er spennende.. godt mulig jeg prøver noe på det selv snart.. Noe som fasinerer meg mest ved disse runde boksene er perspektivet.. Vi snakker ca 180 graders panarama.. DET er konge :-)

mvh

Torbjørn
Trond S.

kan du ta et bilde av boksen, så jeg får en idé hvordan den ser ut?
Torbjørn L.

Har den ikke her nå.. ligger nede på mørkerommet på Chateau Neuf.. Men det er
ganske enkelt.. Tenk deg en rund boks.. igrunn samma hvordan den er. bare den er rundt og gjerne av blikk (eller hva de lager bokser av).. Så er den foret inni med gaffa teip.. dette fordi boksene er ofte blanke inni.. vi må få ned refleksjonene.. Man utelater å tape et sted hvor man lager et stor hull .. Videre har vi noen A4 ark med aluminium som vi klipper ut en firkant av.. lager hull midt i denne og teiper fast med gaffa foran hullet i boksen.. Det blir mye mer nøyaktig ved å bruke slik alumunium (fåes sikkert kjøpt i hobbybutikker).. Så er det bare å finne noe passende lokk.. I dette tilfellet så hadde vi noen gamle bokser til 8mm film.. disse passa perfekt.. vi fora også disse med gaffa.. selvfølgelig også for at lokket skulle sitte godt og være 100% lystett.

Lukkeren er bare en gaffateip bit som vi har lagt dobbel på seg selv i enden slik at vi får lett åpna opp og igjen.. Bladfilmen putter vi så med langsiden ned i boksen (i totalt mørke selvfølgelig) for å få en panarama effekt.. vi fester den ikke med noe ekstra.. ikke noe vits når vi snakker om denne boksen og det store film bladet (4x5 tommer!) Det går også ann å lage noen ''skinner'' hvor man plasserer filmen oppi.. med f.eks gaffa (gaffa går til det meste, les macgyver teip)..

Litt mer om boksen.. en helt ''vanlig'' boks.. vi begynte med en kaffe boks.. rund sak som hadde hatt økologisk kaffe i seg.. størrelses messig så er den vel samme som f.eks sånne vanlig lapskaus og spaghetti a-la-capri bokser.. Vær gjerne nøye med å ta litt teip rundt kantene på toppen av boksen også.. fordi du skjærer deg fort der.

Videre har vi også laget av en firkanta boks.. der kan du f.eks legge negativet i ''bøy''.. kul effekt.. Og vi har brukt små
bar-snacks bokser.. der får du plass til et 135mm negativ..

Vår siste kreasjon er et tele-pinhole kamera! Hehe.. Tenk deg et 55cm langt rør med et hull diameter ca 3-5 cm.. Dette ''kledde'' vi innvendig med kull.. dvs man får kjøpt sånn kull vi kan drikke (skal visst være bra imot mageproblemer).. Helte litt inni røret (flytende form) og rista godt.. Resultat er at røret ble nøytralt sort.. ingen refleksjoner.. Så lagde vi lokk i bånn med aluminumsplate (tynn, hobbybutikk) med en ansetning hvor vi legger negativet mellom to ''skinner''.. tenk deg at de dekker de hullene som brukes til å transportere et negativ med (på sidene).. På toppen lagde vi også et lokk, men der med et hull i aluminumen.. til linse liksom.. Det kule er at røret tilsvarer brennvidde 550 ca ! :-)) Vi prøvde en 135mm negativ bit i det i går.. og med eksponering ved hjelp av en blitz.. (blir jo ganske lang eksponering på dette.. tror vi regna ut blender til å være 990!!!!!!!!!!!) hehe.. dette var ikke helt suksess, men vi skal nok prøve mer i dag..

Uansett så legger jeg ut forløpende ettersom vi får noe kult :-)

mvh

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu