- still living ?
Bildet inngår i albumet De nære ting - - - si det med blomster og strå,
- og annet nært og smått.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-04 18:32:05
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285409} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Nina C. K.
Dette bildet likte jeg umiddelbart, Knut. Det er vakkert i all sin enkelhet, med potteplanten mot den rustikke bakgrunnen. Bildet har en harmonisk kompisisjon med nisjen som omramming rundt blomsten, og fargene kler hverandre godt. Den turkise rammen fremhever den varme fargen i leirgodset og trekker øyet mot lupinen. Jeg blir glad når jeg ser et slikt bilde. Vennlig hilsen Nina
Odd Tore S.
Dette var fint komponert av deg, velvalgt utsnitt.
En lite, for meg uventet, intermesso i en muvegg, med ramme og det hele.
Blåfarger i kledelig disharmoni, synes ikke at de står til hverandre, men de gir bildet en spesiell fargekontrast, litt spennende.
Det ser ut som om disse små nære tingene er ganske langt vekk geografisk?
Odd Tore
Rune S.
En enkel, men meget vakker komposisjon. Liker de flotte fargekombinasjonene og teksturene. Det virker helt gresk:-) Meget bra!

Mvh
Rune S
Claus J.
Hei,
syns godt du kunne piffet opp fargene og kontrastene litt jeg, og det er litt kornete på blomsten eller ser jeg feil? Liker den hyggelige komposisjonen her, nydelig klassiskhet over det.
Fred S.
Virker gresk på meg også, men planten forbinder jeg med mitt eget nabolag, der denne har forvillet seg ekplosivt de siste årene. derfor geografisk i tvil ( uten at det spiller noen rolle), men bildet liker jeg i all sin avskallete enkelhet. Men..., ikke blomsten, den blir for dominerende til et så ''delikat'' motiv, synes jeg. Du skulle ha fjernet den, og plassert en annen der, noe mer beskjeden, og kanskje gult... Du ville sikkert ha fått eieren av vegg og plante på nakken, men litt må en ofre for et godt motiv...

vh fred
Knut L.
Mange takk for de hyggelige kommentarene og innspillene.

Gresk er det jo ikke, selv om motivet som sådant er passende ''sjuskete''. Som Fred sier; - planten finnes selv i Overhalla ! Takket være forhenværende Statens Vegvesen er vel den hardføre lupinen godt utbredt og nærmest å betrakte som et ugress i prydhagenes utkanter.
Selv i mitt aller nærmeste ''nabolag'' er den standhaftig vedvarende, og med rødmende forlegenhet må jeg innrømme at motivet dukket opp under en hårdt tiltrengt opprydding i min egen hage etter noe ukers fravær.
Fred, lupinen er nå fjernet og det fins ikke noen gule erstatninger i nærheten. Muren skal pusses opp og slemmes til våren, så får vi se ... ;-). Ditt gode råd har jeg lagt meg på minne.

V2 er lagt ut for Claus, - uten at det i grunnen gjør saken så mye bedre.

Det var meget hyggelig å erfare at komp'et falt i smak, - og ellers kan det jo være litt sånn arti' med et støggpent stilleben.

Knut L
Tone A.
Hei Knut
Dette bildet syntes også eg såg ut som det var litt gresk inspirert, så det var godt med denne oppklaringa. Under oppryddinga fekk du jo lønn for strevet med dette vakre stillebensbildet, kor muren med si avskalling og forfall ga ein flott effekt til bildet. Murveggen er prega av forfall og lupinen heng der slapp og prega også av elde plassert i ei gammal potte utan vatn. Ikkje rart at den visnar.
Dei friske blåtonane på rammen rundt gir ein flott kontrast spesielt til blåtonane til lupinen.
V1 synes eg er best pga det får eit mjukare uttrykk og er meir prega av elde pga veggtonane.
V2 vert litt for skarp og hard i uttrykket, og kor veggen med sine detaljar dominerar meir enn stillebenet med si innramming. Einaste pirket eg har er at ''vasen'' skulle ha vore lågare slik at lupinen kom under den blåe innramminga.
Eit kreativt bilde med fine kontrastar og flotte fargar.
:) Tone

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu