Hannedderkopp
Med palpene ''Boksehanskene'' overføres spermen til hunnen og palpene passer som en nøkkel i en lås (i hunnens buk), slik at edderkopper av forskjellig art ikke kan parre seg med hverandre.
Utstyr
  • Canon EOS 5
  • 100 mm Macro
  • Blender-
  • FilmtypeVelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger263
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_34320} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
magne K.

STILIG!
Birna R.

teknisk rett ut sagt elendig (altså karakter 1 om vi skulle ha slikt vås), svak skarphet, steinhard og uheldig belysning, med en umotivert og særdeles synlig vignettering attåt. Nix. Dette er svake greier. Da hjelper det ikke med en god historie, hvor faglig korrekt den enn måtte være.
Arild S.

Bjørn har nok rett mhp. det tekniske, men det var uansett interessant å se på bildet sammen med teksten.

Arild
Reidun G.

Jeg liker faktisk dette bilde selv om det har sine tekniske svakheter som blir beskrevet ovenfor. Er det en lykt du har brukt til belysning ?
Reidun
Knut H.

Hei Reidun, bildet ble tatt med ringblits. Grunnen til at bildet er rundt, skyldes at jeg skrudde et 50mm normal objektiv på utsiden av et 100mm macro (snudd 180 grader).
Birna R.

hm, stacking av objektiver altså. da har du gjort oppsettet feil. det fremste objektivet skal stå på *full* åpning, du bruker bare blenderen på objektivet nærmest kameraet. legg til evt. mellomringer inntil vignetteringen er borte.

det fremste objektivet bør være 2 blendertrinn mer lyssterkt om brennvidden er den halve. altså, en 50/2 passer best på en 100/4. setter du en 50/2 på en 100/2.8 *må* du regne med vignettering og mellomringer er alltid nødvendige.

ringblitz gir uansett et lite egnet lys til næropptak hvor bakgrunnen er med i utsnittet.
Knut H.

Hei Bjørn, takk for tipset. Dette var et eksperiment og jeg gjorde akkurat de feilene du nevner. Men jeg var litt mer obs på det i de andre myggbildene (hvis du så de) jeg har tatt med samme løsning, der unngikk jeg vignetteringen. Syntes imidlertid ikke at vignetteringen gjorde så mye skade i dette enkle motivet.
Ringblits er lite egnet til slike motiv, og jeg skal være mer oppmerksom på å bruke diffust lys neste gang.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu