Blodstorkenebb
Utstyr
  • Canon D60
  • Canon EF 100mm Macro USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger232
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_53619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Fredrik M.

Vakkert!

Fint med alle detaljene... Kanskje bakgrunnen kunne vært litt mindre detaljrik? Tar litt oppmerksomhet den også...
Mehrzad G.

Fine farger og bra utsnitt! Nydelig!

mvh Mehrzad
Jostein M.

Hei Elisabeth:-) Du er blitt rene eksperten på denne nydelige blomstem. Synes dette var flott jeg. Skulle jeg kommet med et ønske var det mer luft på venstresiden og mindre på høyresiden:-)
Mvh
Jostein
Steinulf L.

Nydelig, Elisabeth!
Synes komposisjonen er meget bra. God bruk av skarphetsfeltet. Få og fine fargetoner. Avstemt og rolig bakgrunn. Et bilde etter min smak.
Fred S.

Tror jeg nevnte en gang at jeg foretrekker blodSt. framfor skogSt. Kanskje fordi denne er ikke-eksisterende her oppe, og fordi jeg husker den fra sommerferier rundt Oslofjorden i barndommen. Dessuten begynner vel egentlig skogstorkenebbet å bli en smule oversksponert på dot.no, men for all del, det dukker jo opp stadig nye spennende varianter. Pent bilde og fin avveksling i alle fall.
vh freds
Reidun G.

Pene farger og fint lys
Reidun
Reidar N.

Fargerikt, vakkert, rolig.

Reidar
Rune N.

Flott blomsterbilde, skarpt og med fine farger. Jeg ville nok ha hatt mer luft på venstre siden, og mindre på høyre.

mvh
Rune
Tom E. F.

Delikat! Og så med sølvknapper, da!
Er det konservativt å ønske seg luft ''foran?''
mvh Tom
Arild S.

Flott eksponering og flotte farger. Den friske grønnfargen i deler av bakgrunnen passer bra til.
Enig i ønsker om mer dynamisk utsnitt.

Arild
Stig S.

Pent bilde, absolutt godkjent teknisk, men er for så vidt enig med Arild vedr. utsnittet. Ikke noe galt med det, men føler at du kunne fått enda mer ut av bildet med litt eksperimentering (?).

--stig--
Birna R.

Et pent artsbilde, men dets dokumentariske verdi reduseres noe fordi det neppe er ''riktig'' bladverk i bakgrunnen (burde ha vært fra Geranium sanguineum selv).

Jeg har ennå ikke fått somlet meg til å ta UV og IR bilder av denne arten, men basert på erfaringer fra andre storkenebber regner jeg med at den har spektakulære refleksjonsegenskaper utenfor det synlige området. Sikkert også en grunn til at fargen kan være vanskelig å få til å stemme, men akkurat dette opptaket ser bra ut i så måte.
Elisabeth W.

Takk!
Kommentar til kommentarene: Blodstorkenebb er på min favorittliste, se ikke bort fra at det kommer flere bilder. Komposisjonen kan sikkert diskuteres, jeg likte den lyse grønnfargen oppe til høyre, som tar igjen fargen fra stilken. Bladene på blodstorkenebb er såpass distinkte at de burde være mulig å kjenne igjen, men her er det enten ikke originalbladverk, eller så gjør avstand og vinkel at bladene ikke bidrar med noe på dokumentasjonsfronten. Jeg har enda litt mer å gå på mot høyre på bildet før beskjæring, men selv det gjør ikke at jeg vil vedde sparepengene mine på at det er blodstorkenebblader.
Det hadde vært spennende å se noen UV/IR bilder - ennå er det litt tid igjen denne sesongen!

-- Elisabeth
Birna R.

tok iallefall UV og IR bilder av engstorkenebb i dag, og de var dramatisk ulike bildene av skogstorkenebb. om folk har problemer med å skille disse to artene fra hverandre, så har iallefall ikke biene samme problem.

drar ned på sørlandet om etpar dager og regner med å ''ta'' en etternøler blandt blodstorkenebbene. rapport følger.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu