Lillesøster
Dette er Andrea, min lillesøster på 9 år. Familiens lille atpåkladd. Det er 21 års forskjell mellom oss.
Det er litt rart å se en slik liten miniutgave av seg selv....
Bildet inngår i albumet Andrea - Andrea er min lillesøster på 10 år.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-08 21:27:10
    Versjon #2
Utstyr
  • FujiFilm S7000
  • Vidvinkel
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • AnnetUSM og softfilter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1088
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_91897} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (36)
Christoffer A.

Hmm? Søtt portrett og alt det der, men hva har du gjort på hodet hennes? Tatt brush og svidd over? Det var ikke særlig pent, hvis jeg skal bruke fantasien så tipper jeg det er en hårspenne med en svart blomst på. Men den er såpass undereksponert, 0 tegninger i den. Det ødela hele det flotte portrettet du hadde i utgangspunktet.

Chris
Brita Helen E.

Et nydelig portrett... For noen vakre,blå øyne.. :) Er enig med C.A. ang. hårpynten,men ellers dyktig utført. Flott lyssatt!

Mvh Brita...
Petur E.

Hei Anniken. Takk for kommentaren på bildet mitt!
Veldig godt portrett og skarpe og fine farger. Sød lillesøster som du har.

Petur
Avsluttet .

Synes egentlig ikke det gjør så mye at blomsten er mørk her. Motivet er jo søster'n din, og i så sammenheng synes jeg du har fått fokus på riktig plass. Soft-filteret skaper passe bløthet i bildet. Hun ser også ut til være over gjennomsnittlig ''fotogen''; i den forstand at hun virker avslappet og naturlig i uttrykket. Et rett på blåøyd (i positiv forstand) blikk som jeg liker. Det eneste er at jeg muligens kunne tenkt litt mindre midstilt komposisjon.
Anniken S.

Takk for raske tilbakemeldinger.
Når det gjelder hårspennen er jeg litt usikker.
Prøver å sammenligne med originalen. Den har ikke noe særlig flere detaljer enn dette.
Har jo selvfølgelig ikke fokusert på den, så det er vel derfor den ikke syntes så godt.... Jeg for min del la ikke merke til dette....Jeg kan se detaljene i midten på hårspennen på min skjerm....med snuten helt inntil skjermen...*S*
Fint at dere likte resten av bilde :-)
Grethe B.

Hei!

Likte ansiktet og øynene godt!
Syns kanskje bluringsarbeidet var litt overkill, noe rart med nedre del, ved armene...vanskelig balanse det der...
Men nydelig model da!( du kan vel ta det som et komplement til deg selv også da kanskje...hehe)

mvh
gt
Espen P.

Knallfint bilde, men må si meg enig i det C.A. skriver om brushen over hodet. Ellers meget bra, og ei søt lillesøster du har :)

Espen
Leif Erik Holthe L.

Her har du fått et vakkert og sart portrett av din søster. Komposisjonen er nermest perfekt. Hårpynten trekker oppmerksomheten fra øynene, men den klare blåfargen i øynene holder godt igjen allikevel. Kanskje litt for flatt lys etter min smak (men det er pirking). Dette kan gøre det bra i konkurranser!
Hans E.

Digitaliseringens forbannelse, man tager ett stk mer eller mindre vellykket bilde og kjører på helt ukritisk med div soft filtre osv i behandlingsprogrammer... Dette er overkill, softing blir ofte brukt for å fjerne etpar år på alderen til de en tar bilder av, tviler på at behovet er tilstede for en 9 åring..

Jeg liker ikke denne softe trenden, synes det er helt håpløst, noe er sikkert ok en gang i mellom, men dette er altfor mye dessverre... Hvis bu har gjort det riktig når bildet ble tatt, så er behovet for softing ikke tilstede.. huden til en 9 åring tror jeg er finere som den er uten softfilteret.. Mange prøver å redde håpløse bilder med softing, om det er tilfelle her vet jeg ikke uten å ha sett originalen.. Når man først skal softe så har jeg mye mer sansen for måten David Hamilton har gjort det på..
Anniken S.

Hei Hans
Siden du er slik en dyktig fotograf tok jeg meg friheten å gå inn for å se på din samling....der var det ingen bilder.....
En 9-åring har like mye rett til å få softet sine bilder som andre. Jeg liker den effekten. Når det gjelder digitalisering, så er det noe som har kommet for å bli. De fleste her på nettet bruker digitale kamera og digitale mørkerom.
Det eneste jeg setter veldig pris på her er at du er så ærlig!
Det er alt for få som våger å si sin oppriktige mening her.
Fint om vi kan være enige om å være uenige *S*
Avsluttet .

Hei Anniken!

Dette var nært blink! Topp bilde

Mvh JRH
Sidsel A.

Bare nydelig. Fantastiske øyne. Er også litt usikker på hårpynten, men den holder jo håret bort fra øynene, og en vanlig spenne hadde vært litt kjedelig.
mvh Sidsel
Hans E.

Nei Anniken, jeg har ikke påstått at jeg er en dyktig fotograf, og når det gjelder kritikksider så føler jeg ikke at jeg har noe behov for dem, enten selger bildene mine eller så gjør de det ikke.. Jeg ville heller aldri lagt ut et bilde her som jeg har fakturert en eller annen kunde noen tusen kroner..

Når jeg kaller det digitaliseringens forbannelse, så mener jeg ikke hverken digital fotografering eller scanning, men det som jeg mener er den ukritiske filterbruken. Jeg skjønner jo at dette ikke er en ulykke, og at intensjonene er at det skal være slik, men jeg tror uansett at jeg hadde likt originalen bedre, muligens originalen kjørt gjennom kun neat image f.eks.. Jeg fotograferer mye digitalt selv.

Legg ut originalen så kan vi se det også og sammenligne..






Hans E.

Ps:-) i motsetning til endel andre så ser jeg detaljer i hårpynten, kan ha noe med riktig kalibrert skjerm å gjøre..

Og der kom originalen også ut, litt bedre avstand til bakgrunnen neste gang, så blir den muligens uskarp uten å blurre for mye i ps, kanskje vet ikke om bakgrunnen er helt hvit eller beige eller hva det nå er, men med litt større avstand har du muligheten til å lyssette bakgrunnen også.. Tror dette oppsettet virkelig hadde gjort seg om du hadde tatt bildet ute med passende bakgrunn som ikke stjeler for mye oppmerksomhet..
Anniken S.

Enig at modellen muligens kunne ha bli flyttet litt lengre unna bakgrunnen. Når det gjelder bakgrunnen så er dette et offwhite tøystykke som jeg har hengt opp. Har laget meg et eget lite ''studio'' i lofstuen med oppheng for forskjellige bakgrunner/leretter. Jeg har satt opp to lys på stativ, ett på hver side med matpapir tapet foran for å ikke få for hard belysning. Enig at det er lettere å ta bilder ute, men det er innendørs den store utfordringen er hva angår å få riktig belysning på modellen og bakgrunnen.
Reidar V.

Delikat bilde! Synes det er et slags skjørt ansiktsuttrykk - sammen med en nesten transparent hudtone i skulder/knær gir det bildet en nesten magnetisk tiltreknning.
Utrolig bra gjort!
Ragnar W.

Fint portrett!

Jeg synes originalen (v2) er best av disse. OK med litt softing, men ikke så mye som i v1.

Vil tro sløyfa kan lettes opp noe i PS?

/Ragnar
Øystein H.

Hei,


de blå øyne er det som gjør bildet for min del. Når det gjelder hårpynten tok jeg meg friheten å teste Shadow Highlight i PS CS, og voila, en sort rose med perler i senter.

mvh

Øystein
Inger-Lise S.

Hei Anniken! For et nydelig portrett! Du tar jo motet fra en annen stakkar...
Skjønn modell,dyktig presentert.Jeg ser likheten.
Bildet er vart og mykt og kledde den softe effekten i v#1,selv om originalen også er flott.Vakre øyne og godt blikk.Rolig og behagelig bakgrunn.Dette kan du:)

mvh Inger-Lise
Frank S.

Hei..

Vakkert bilde.

Jeg synes komposisjonen er flott.

Og når jeg sammenligner med originalen, så synes jeg at du har gjort et svært respektabelt arbeid i PS.

Tonen er noe for soft etter min smak, men huden er nydelig.

Og du har fremhevet trekkene i ansiktet på en behagelig måte.

Og dette med tegning i blomsten, det har kun med skjermkvalitet og kalibrering å gjøre.

Selv på min 15'' powerbook, ser jeg alle detaljer.

Alt i alt synes jeg det er vakkert, sart og med et vakkert blikk, kledelig for en 9 åring.

Konkurransebilde dette her...

Lykke til videre!
Caroline L.

Tippar startkt på #2 ett super fint portrett å flott lillasyster du har. bra lys å liker det naturliga här.


Mvh
Caroline
Anniken S.

ILS : Sier du som motiverer halve dotten her *S*
FR, Tusen takk. Det får man si fra en som har blitt kåret til årets bryllupsfotograf i ''Ditt Bryllup'' Vinnerbilde var forresten utrolig stilig. Helt fritt for oppstilte mennesker, men med en helt naturlig og Jeg-er-så-lykkelig-stemning. *S*
Fred S.

En liten alv: Vart og sårbart uttrykk, fin beskjæring; greitt med lillesøstre som både er fotogene og villige.
Softingen er OK for meg, jeg har selv en lang forhistorie som ''softer'', og etterhvert tilpasser en seg bruken av denslags etter behov. Til dette motivet fungerer den helt fint.

vh fred
Amy Ø.

Utrolig pent og sårbart synes jeg dette var! :)
Jeg liker det kjempemasse!! Nydelig! :)
Kjempebra jobbet, Anniken! :)

Mvh Amy.
Karianne H.

Hei Anniken! Som du sikkert nå vet, så er jeg tilhenger av softing. Dette bildet er rett og slett nydelig etter min smak. Enig med Inger-Lise også - at du kan ta motet fra en annen stakkar når det gjelder portretter ;-)
Kjempesøt søster du har, en miniutgave av deg selv. Så gøy å ha en lillesøster som er så mye yngre da!
Tilbake til bildet: Hårspenna er jo der, og den synes jeg er fin som den er. Originalen er bra, men det softheten i v#1 gjør bildet så fint og skjørt. Veldig bra!

Karianne :-)
Bjørn H.

Hei Anniken ....

Nydelig og fotogen lillesøster du har :)

Liker begge versjonene godt, men tror jeg velger den ushoppa :)

Syns du har fått til en stram komposisjon, samtidig et rolig og fint blikk hos søstra di ....

Dette funker meget bra ...

God kveld/natt :)

Bjørn ;¤
Frøydis A.

Som vanlig et flott portrett fra deg, Anniken!
Og lillesøsteren din er fortsatt like fotogen! Liker V#2 best jeg, for hun er så nydelig at hun ikke trenger softing. Men likevel liker jeg den softa versjonen også, der ser hun nesten ut som en engel i et maleri. ;) Jeg har dessuten ingen problemer med å se detaljene i hårpynten på min skjerm.
Kanskje kunne du stilt kamera litt mer mot venstre (mer av ryggen, tettere rundt knærne) men det er bare pirk, fordi jeg ikke fant noe annet å utsette på det! :)
Flott kontakt med modellen!

:¤ -Frøydis
Inga Helene J.

Hei Anniken!

Synes du har tatt et fint bilde av lillesøstera di! Det eneste jeg ikke liker en den sorte spenna. Synes den blir for hard mot huden og det softe inntrykket du har laget etterpå. Noe pastellaktig hadde vært mer min smak. Men som sagt smaken er som baken...............


Inga
Eliza A.

Dette var helt nydelig!!!
Sart og alveaktig.
Komposisjonen er helt perfekt.
Du er dyktig.

Eliza
Jonny E.

Hei hei Anniken

Fascineranes øya på denne pia,
godt utført arbeid, eg liker V2 best.

Ha en trivelig kveld

. JonnyE
Bjørn H.

Flott softet bilde,og en komposisjon jeg liker:)
Ville kanskje behandlet øyet ned mot kneet litt, men ellers er det ekte og sårbart.
Ha en god dag.
Bjørn
André M.

Dette er meget bra. Jeg ser at du har fått mange kommentarer om dette og hint. Herunder familielikhet. Enig i den :-) (å lha en søt lillesøster som ligner på deg, må da være et kompliment, he, he).

Softing eller ei: Jeg softer ofte og mye. Og det er jo ikke noe man gjør for å fjerne alderstegn (DEN kommentaren var #!@.... eh, ikkeno' særlig). Barnefotografer har gjennom alle tider brukt softfilter.

Softing kan blant annet gjøres for å glatte ut hudstruktur for å oppnå fokus på modellens blikk. Det har du lykkes med her. Jeg savner imidlertid oppskarping av de nydelige øynene (sharpen brush, eller USM på ett bildelayer, og 3 pixels blur på et annet layer som legges med 40% gjennomsiktighet oppå det skarpe, gjør ofte susen). Hvis du vil, kan jeg gjerne vise deg hvordan.

Mvh. André
André M.

PS: Her er en link til et eksempel på det jeg mener. Hadde jeg fjernet et par år på denne krabaten, ville han vært minus 15 måneder eller no' sånt.

http://www.betterphoto.com/gallery/dynoGallDetail.asp?pho...testCatID=
Odd Eirik S.

Et nydelig portrett. Uten tvil v#1 for meg. Den softede versjonen fremhever spesielt de nydelige trollbindene blå øyenene. En flott komposisjon og fin diagonal i bildet.

mvh
Odd Eirik
Hans Olav S.

Et mykt og sart bilde. Selv om det kanskje ble litt i meste laget med softing, så liker jeg versjon #1 best.

De blå gluggene er bedårene, og kombinert med de eteriske softe hudtonene, så gir det et behagelig visuellt inntrykk.
Jeg kan faktisk se detaljer i hårspynten.
Men det kunne også ha gjort seg litt, om du fant riktig eksponeringsverdi for det mørkeste partiet, deretter for de lyseste. Og deretter valgte en eksponering som ligger halvveis mellom de lyse og mørke partiene. Det er en grei måte å gjøre det på for å få med detaljene, når man har veldig mørke og lyse partier i samme settingen.

MVH
Hans Olav

Anniken S.

Takk for nyttige tips Hans Olav. Jeg skal jobbe litt med det ved neste anledning. Er ikke så god på lysforhold og målinger ennå, men med litt tips på veien så blir ting litt lettere :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu