Endelig klarte jeg å fange en jeg også. Hardt lys var ikke til å unngå.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_31471} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Erlend K.

Gratulerer ! Dette var et flott bilde med en fin komposisjon. Du har valgt et uvanlig perspektiv som er med på å løfte bildet ditt. Det er ikke mange ganger man ser makroverden på denne måten.
Trine Ø.

Flott, flott, flott!
Nydelig med den blå himmelen som bakgrunn!
TrinePine
Nils B.

Kjekt og veldig bra bilde. Har sansen for vinkelen.
mvh Nils
Jostein M.

Herlig vinkel, ingenting å utsette på dette.
Mvh Jostein
Tarjei Ekenes K.

ikke minst:
kult utrykk på krypet.

ser ut som han/hun koser seg og smiler...

! son tarjeiav !
Tom A. T.

Utradisjonell og fin bildevinkel. Må si du har gitt deg i kast med et svært så konkurranseutsatt motiv ;o).. Syntes du har løst dette brukbart!
mvh Tom T
Carsten A.

Bra denne, enig i et lyset er hardt. På den annen side er det jo nettopp på solrike dager disse er (mest) aktive. Det har nok bl.a. sammheng med at da er det flest byttedyr i luften, dvs. bittesmå flyvende insekt som mygg og andre enda mindre saker. Bakgrunnen ble veldig ensfarget her!
MVH CA
Erlend K.

En ensfarget bakgrunn tilfører dette motivet mye, spesielt siden dette gir et bedre grunnlag for å vise detaljer i vingene. Det man da mister er materien mellom ''nettverket'' i vingen, men her er dette løftet ved noen utbrendte punkt.

De tilsynelatende negative elementene i dette bilder er faktisk med på å heve resultatet.
Elisabeth W.

Så du har også kastet deg ut i jakten på disse!
Selv bare ser jeg på dem, rister på hodet og lurer på hvordan man får det til.

-- Elisabeth
Roy S.

Fint bilde.
grunnen til at de er aktive (nesten) kun i sol har mer med kroppstemeraturen å gjøre. for at de skal kunne fly ''må'' kroppstempen være høyere enn omgivelsene. Tidlig på dagen kan en se dem sitte vendt mot sola for å varme opp kroppen. I denne ''fasen'' flytter de nødig på seg og her ligger en god mulighet for å få tatt noen bilder.
Eskil O.

ÅÅÅ, så det er hemmeligheten Royce?, fin vinkel, litt ensformig bakgrunn, men et fint bilde.

Eskil.
Arild S.

Takker for alle kommentarer og tilbakemeldinger. Denne ble tatt midt på dagen i Meldal - Trøndelag - i steikende varme, og den satt stille på strået opp til flere senkunder av gangen. Fikk meg derfor en løpetur fra strå til strå i varmen, og jeg kan love at det rant strie strømmer av meg når den omsider fant det for godt å 'stikke'.

Syns graset i engen ble for rotete bakgrunn i et forsøk på å få god dybdeskarphet, og tenkte da at himmelen ga en roligere og artigere bakgrunn.

Takker ellers ekstra for tipset fra spesialisten Royce angående tidligturer. (Nå er jeg ingen morgenful i helgene, men kanskje en tidlig morgentur med kamera under armen ikke er så dumt uansett.)

Mvh Arild

Carsten A.

Et annet tips mht. til øyenstikkere er at det mange ganger er mulig å spore opp deres ''revir'', som de vokter fra én eller noen få utsiktsplasser (en kvist, et strå el. lign.). Hvor stort reviret er, avhenger av arten. Finner en så dette området, kan en ofte sette seg rolig ned å vente på at øyenstikker og vente på at den kommer tilbake til den eller de faste plasser. Dette gjelder her på Østlandet, og jeg oppdaget det samme i Thailand i sommer, så det gjelder nok i ditt område også, hvor det nå måtte være.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu